Anomálie na rakovnickém náměstí

16. 8. 2013 | Anna Voříšková

qqsqx16pg1_____d681opx-dd6e4483-dead-4490-b663-ebf0fd2e1607

Každé dva roky se ve Výstavní síni na radnici koná výstava výtvarného kroužku GZW Rakovník.

30. květen 2013 se stal dnem vernisáže v pořadí již čtvrté přehlídky tvorby členů kroužku, mezi které se hrdě hlásím i já.

Na vernisáži výstavy, která letos nese název "Anomálie", se sešlo několik desítek návštěvníků, kteří téměř beze zbytku zaplnili relativně malé prostory výstavní síně. Čekalo na ně pohoštění připravené přímo členy kroužku a především mnoho výtvarných prací mapujících činnost kroužku v uplynulých dvou letech. Vernisáž byla zahájena hudebním vystoupením, dále se pak slova ujal vedoucí našeho kroužku pan Dalibor Blažek a pronesl několik vět nejen k samotné výstavě, ale i k činnosti výtvarného kroužku.
 
Pak už dostali návštěvníci možnost si výstavu podrobně prohlédnout. A i letos bylo skutečně co prohlížet! Naše tvorba se vždy vyznačovala rozmanitostí, takže i tentokrát jsou na výstavě k vidění díla nejrůznějších stylů a technik. Malba, linoryt, tradiční i digitální kresba, 3D modely, sochy,… lze říci, že vše korespondující s názvem výstavy. Četné dotazy směrované k vystavujícím svědčily o tom, že exponáty návštěvníky zaujaly. Také nás potěšilo, že si mnozí našli chvilku na vyjádření svého názoru v knize návštěv. Odcházeli jsme domů s pocitem dobře odvedené práce.
 
Přijďte se i vy podívat na uměleckou tvorbu výtvarného kroužku studentů Gymnázia Zikmunda Wintra pod vedením pana učitele Dalibora Blažka. Čas máte až do konce června ;)

Článek v Rakovnickém deníku včetně fotogalerie naleznete ZDE

Anna Voříšková, O6