Školní kolo olympiády ve francouzském jazyce

28. 1. 2014 | Mgr. Pavlína Jirkovská

c1bcet8p9j_____ojdimt95r3-p1090501

Ve dnech 27. a 28. ledna se na naší škole uskutečnilo školní kolo konverzační soutěže ve francouzském jazyce. Soutěže se zúčastnilo celkem  23 studentů, 15 z nižšího stupně gymnázia a 8 z vyššího stupně.

V pondělí probíhala písemná část, kde studenti dokazovali schopnost porozumění mluvenému slovu, porozumění psanému textu a sami také psali krátké texty. Po této části postoupilo do ústního kola 8 studentů z mladší kategorie a všichni studenti z vyšších kategorií.

Všichni studenti v ústní části prokazovali své schopnosti dorozumění se v konverzaci s panem Mathieu Ternaude, Francouzem, který v současnosti pracuje a bydlí v Rakovníku. Pro většinu z nich to byla první příležitost mluvit s rodilým mluvčím a všichni obstáli výborně a prokázali, že jsou schopni nejen se dorozumět v základních konverzačních obratech, ale rozvinout i diskusi na různé téma. Pan Ternaude byl velmi mile překvapen úrovní jazykových schopností našich studentů a po domluvě s paní ředitelkou přislíbil občasnou návštěvu školy  a konverzaci se studenty.

Celkové pořadí na prvních místech:

Nižší stupeň:
1. Adam Andrt O3
2. Karolína Nováková O3
3. Emílie Spurná O3
   
Vyšší stupeň, kategorie B1 ( výuka fr. méně než 3 roky ): 
1. Karolína Paterová, C2
2. Jana Mastná, C2
3. Natálie Vaicová, C2
   
Vyšší stupeň, kategorie B2:
1. Doubravka Požárová, O7
2. Petr Doležal, O7
3. Nela Kratochvílová, O7
   

                                                                                                        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seznam postupujících do krajského kola bude ještě upřesněn. Všem studentům děkuji za účast v soutěži a gratuluji k velice pěkným výsledkům.

Pavlína Jirkovská


Fotogalerie

Olympiáda ve francouzském jazyce