Kuba se Šimonem zabodovali!

16. 3. 2014 | Mgr. Martina Voříšková

c3cz7vg9nf_____2326565646

Jak už jsme vás informovali na facebookovém profilu našeho gymnázia, v sobotu 15. 3. 2014 se v budově Fakulty informačních technologií ČVUT Praha konala konference 15. ročníku soutěže Junior Internet, jejíž nedílnou součástí je vyhlášení výsledků této již tradiční soutěže pro internetové nadšence mladší devatenácti let.

Do letošního ročníku se přihlásili také tvůrci našeho webu Kuba Englický a Šimon Polan (oba O6) a udělali moc dobře. V soutěži Junior Erb, v níž jsou hodnoceny weby s ohledem na prospěšnost místu bydliště, se kluci probojovali do finále! Právě v sobotu pak prezentovali naše stránky na výše zmíněné konferenci a kromě toho také čelili otázkám odborné poroty. Nakonec si po zásluze odnesli skvělou druhou cenu. Blahopřejeme! Zbývá dodat, že soutěž Junior Erb se koná pod záštitou Senátu ČRhlavního města Prahy.

Je namístě poděkovat těm, kteří mají na tomto úspěchu největší podíl. Především tedy Kubovi a Šimonovi, kteří svědomitě překládají (nejen) moje příkazy do řeči, které počítače rozumí. Samozřejmě také Kateřině Kozlerové a Luďku Štíbrovi, kteří stáli u zrodu nových stránek a dali Šimonovi s Kubou důvěru. Dík patří i Kubovi Krausovi (O6) za vytvoření virtuální prohlídky naší školy, Daliboru Blažkovi za grafické řešení stránek, Anně Voříškové (O7) a Honzovi Voříškovi (O5) za tvorbu flash bannerů na hlavní straně a v neposlední řadě všem pedagogům a studentům, kteří se (často s nadšením) podílejí na tvorbě obsahu webu. Máme velikou radost, že jsou naše stránky živé, a že je stále o čem psát.

Vytvořit kvalitní školní web není jen tak. Je to práce dlouhodobá a časově náročná. Jen hlupák nevidí na svém díle nedostatky. I my víme, že je co zlepšovat a snažíme se o to. Máme spoustu nápadů a plánů, bohužel náš volný čas není nafukovací ;) Díky vám všem za trpělivost a podporu a ještě jednou díky klukům za skvělou práci.

Martina Voříšková