Po návratu z Paříže - pošesté a naposledy

26. 6. 2014 | Mgr. Renata Rédlová

y1ddiqeo97_____a7zvsd5yy3-p1100148

V pátek 13.6.2014 jsme se rozloučili s naším hotelem F1 s překrásným výhledem na hřbitov, naložili věci do autobusu a metrem jsme odjeli do centra Paříže.

Čekal nás přestup v metru (všichni už se naučili naskakovat rychle do vozu :) a vystoupili jsme před Operou, zařadili se k dalším turistům do fronty, abychom mohli obdivovat tuto starodávnou budovu zevnitř.

Po prohlídce Opery jsme ji obešli a po eskalátorech vystoupali na terasu jednoho z nejstarších obchodních domů v Paříži – Galerie La Fayette. Čekal nás krásný výhled na panorama Paříže.

Pak jsme opět použili metro a po krátkém rozchodu na bulváru St. Michel jsme prošli důkladnou kontrolou a vstoupili do perly francouzské gotiky Sainte-Chapelle.

Odtud jsme přes Justiční palác přešli přes Seinu a došli před Centre Georges Pompidou, ve kterém je umístěno muzeum moderního umění, jehož artefakty mnohé z nás nadchly.

Potom už následovaly poslední minuty rozchodu, poslední nákupy suvenýrů, večeře ve Flunch, abychom neměli cestou domů hlad a nezbylo než zamávat na rozloučenou

 ….. au revoir Paris ….. et à bientôt.

P.S. Poděkování

Paní Irmě Drápalové, naší paní průvodkyni, za milý a vstřícný přístup a doprovod a vyčerpávající informace

 

Foto: Renata Rédlová a Hana Minaříková