Zpráva o průběhu adaptačního kurzu (C1A a C1B)

25. 9. 2014 | Mgr. Renata Rédlová

1jiym7pki7_____zgu20uxkw3-adaptacni-kurz-c1a-c1b-058

Ve dnech 1. 9. 2014 – 3. 9. 2014 absolvovali studenti tříd C1A a C1B se svými třídními učiteli seznamovací adaptační kurs v rekreačním středisku Zdeslav. Toto zařízení se nachází v krásném klidném prostředí nedaleko obce Čistá. Doprava z Rakovníka i nazpět byla zajištěna autobusem ČSAD Anexia s.r.o. Celkem 38 žáků se ubytovalo ve čtyřlůžkových dřevěných chatkách. Umývárny, sprchy a toalety byly k dispozici v hlavní budově, kiosek a společenská místnost ve vedlejší budově, kde rovněž probíhalo stravování formou plné penze včetně pitného režimu.

O program kursu se staraly lektorky Jana a její kolegyně Markéta, které pro studenty připravily velmi různorodé činnosti, zahrnující jak pohybové aktivity v areálu střediska, tak také speciální psychologické praktiky ve společenské místnosti budovy, jejichž účelem bylo, aby se žáci nenásilnou a zajímavou formou vzájemně poznali a seznámili se. Součástí kursu byla také 2. den odpoledne vycházka do 4 km vzdálené obce Čistá. Cesta tam i zpět zčásti vedla pěkným lesnatým terénem a studenti během ní řešili neobvyklé úkoly, které vyžadovaly vzájemnou spolupráci a logické uvažování. Zvládli to vskutku bravurně!
 

Po celou dobu pobytu nebyl zaznamenán žádný úraz ani jiný vážnější zdravotní problém, pouze 1 dívka ze třídy C1B z důvodu nevolnosti odjela s rodiči 2. den ráno domů. Všichni studenti byli aktivní, s opravdovým zájmem se zapojovali do všech aktivit a výborně spolupracovali. O humor rozhodně nebyla nouze. Lze říci, že naši noví studenti byli s náplní kursu spokojeni a že v mnoha případech předčila jejich očekávání. Lektorky odvedly dobrou práci, která je jistě velmi náročná. I přes chladnější počasí se celá akce rozhodně vydařila a splnila svůj cíl ve všech ohledech, totiž seznámila a stmelila kolektiv nových studentů, kteří budou v příštích 4 letech navštěvovat naši školu.

Děkujeme městu Rakovníku za finanční podporu celé akce.

2014 - Adaptační kurz O1

2014 - Adaptační kurz C1A a C1B