Školní kolo francouzské olympiády

16. 3. 2015 | Mgr. Pavlína Jirkovská

i3llsn44ga_____arfamompmw-olym7-galerie-980

V pátek 6. 3. 2015, tedy poslední den před jarními prázdninami, se na GZW uskutečnilo školní kolo olympiády ve francouzském jazyce.

Studenti plnili úkoly, jejichž zadání bylo ve francouzském jazyce. V kategorii A1 jsme si zadání přeložili a vysvětlili, v ostatních kategoriích již museli studenti porozumět zadaným úkolům bez bližšího vysvětlení.

V kategorii A1 s velmi vysokým bodovým ohodnocením excelovala Markéte Macáková, v ostatních kategoriích již byly výsledky mnohem vyrovnanější. V kategorii A2 zvítězila se 66,5 body Karolína Nováková, když ještě na 4. místě Klára Dykastová měla 64 bodů a na 2. - 3. místě se se shodným počtem bodů 65 umístili Emílie Spurná a Adam Andrt. V kategorii B2 o vítězce rozhodlo jen 0,5 bodu. Zvítězila Daniela Škvárová se 68 body, Eva Hůlová získala 67,5 a Valentýna Koutníková 63,5 bodů. Kategorii B1 vyhrála Karolína Paterová, která se jako jediná v této kategorii soutěže zúčastnila.

Mimo soutěž si olympiádu také vyzkoušely studentky 4.ročníku. Zde by zvítězila Lenka Gregorová.

Všem studentům děkuji, že ke splnění úkolů přistupovali zodpovědně. Gratulaci si zaslouží všichni zúčastnění. Vítězové si své znalosti budou moci porovnat s vítězi z ostatních školních kol dne 25.3. v Nymburku.


Info o soutěži vyšlo i v Rakovnickém deníku:
http://rakovnicky.denik.cz/zpravy_region/studenti-se-zapotili-pri-skolnim-kole-olympiady-20150311.html


FOTOGALERE

Školní kolo francouzské olympiády