Další úspěch v krajském kole Fyzikální olympiády

13. 5. 2015 | Mgr. Martina Voříšková

x6ey5z5moq_____iojojj

Studenti z celého Středočeského kraje se sjeli koncem dubna na pražské Gymnázium Christiana Dopplera, aby porovnali své síly v krajském kole Fyzikální olympiády v kategoriích B, C a D. Barvy našeho gymnázia hájil v kategorii D Borek Požár z kvinty.

Je všeobecně známo, že matematika a fyzika jsou Borkovou prioritou, že se věnuje těmto oborům soustavně a velice svědomitě. Proto jsme s napětím a nadějemi očekávali, až porotci ohodnotí soutěžní úlohy a sestaví konečnou výsledkovou listinu. Ta je již na světě a my můžeme s radostí konstatovat, že Borek v žádném případě nezklamal! Ve veliké konkurenci 34 soutěžících obsadil skvělé 2. místo! Tři ze čtyř zadaných úloh vyřešil bezchybně, tedy na plný počet bodů.

Připomeňme, že Borek Požár je po Petru Doležalovi (O8) již druhým studentem našeho gymnázia, který letos přivezl stříbrnou medaili z krajské Fyzikální olympiády. Když přičteme ještě zlatou medaili Martina Bendy (O3) v okresním kole kategorie F (zde krajské kolo neprobíhá) a v neposlední řadě 1. místo Jany Vydrové (C3) v krajském kole Astronomické olympiády, můžeme konstatovat, že letošní fyzikální rok byl pro GZWR zcela jistě úspěšný ;)

Borkovi blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy.

Borek Požár (vlevo) se svým spolužákem Davidem Bláhou na popularizační akci International Masterclasses 2015,
která proběhla na našem gymnáziu. Foto: Jana Elznicová, Rakovnický deník