Naši výstavu nepustíte z hlavy!

5. 6. 2015 | Nikola Horníková

ec9nl5a25h_____ah18vcu3rk-dsc-0373_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Po dvou letech se našemu výtvarnému kroužku podařilo opět otevřít dveře Výstavní síně na radnici. Aby ne, vždyť jsme společným podnikem gymnázia a Rabasovy galerie. Letošním tématem se stala "hlava". Toto téma nám nabídlo mnoho inspirativních otázek a variant ztvárnění. Nezůstali jsme pouze u portrétů, ale hledali jsme…

Výstavu jsme zahájili ve čtvrtek 14. května vernisáží, na níž promluvil ředitel galerie ak. mal. Václav Zoubek, lektor kroužku Mgr. Dalibor Blažek, ředitelka gymnázia PhDr. Zdeňka Voráčková a nakonec i starosta města JUDr. Pavel Jenišovský. Hudební úvod obstaraly dvě členky kroužku. Kristýna Krutská zahrála na piano a Nikola Horníková na kytaru :-).

Zahájení se nám povedlo a my jsme se mohli věnovat výstavě. Pozorovali jsme reakce návštěvníků na naše díla a byli k dispozici pro případné otázky. Všichni přítomní se zdáli býti nadšenými. Zaujala je různá ztvárnění "hlavy", mohli si zahrát šachy. Využili i nabídky občerstvení. Jarek upekl koláč, Marie a Bára upekly muffiny a Ondra přinesl čokoládu. Oříšky jsme bohužel nechali v tašce.

Výstavy se účastní 17 členů kroužku, dokonce i náš lektor. K vidění nejsou jen obrazy, ale i sochy a fotografie. Některá díla mají jasnou myšlenku, nad jinými se musíte zamyslet. Jedno je však jisté… Naši výstavu nepustíte z hlavy.

Nikola Horníková, C1B


Článek v Rakovnickém deníku: http://rakovnicky.denik.cz/kultura_region/obavy-z-reakci-verejnosti-byly-zbytecne-20150616.html


 

 


FOTOGALERIE

Výstava výtvarného kroužku