Výlet s angličtinou

2. 6. 2015 | Mgr. Emil Waldhauser

km1g8ue2pc_____p4rpjmyuvx-lime

Dne 22. 5. 2015 v 7:22 hodin středoevropského času jsme se pod vedením pana učitele Emila Waldhausera vydali vlakem do Všesulova. V Zavidově k nám přistoupil pan učitel Cusack.

Jakmile jsme ve Všesulově vystoupili, měli jsme začít mluvit anglicky. Naše první zastávka byla v lese, kde jsme v angličtině hráli hry s různými listy stromů, které jsme nasbírali po cestě. Jedna z her spočívala v tom, že pokud jsme nevěděli anglický výraz nějakého předmětu, napsali jsme ho na tabulku a nechali se s ní vyfotit.

Cesta pokračovala dál lesem, až jsme přišli k panu učiteli Cusackovi domů, kde už měl pro nás připravených sedm kilogramů těsta a hrnec omáčky. Každý si vytvořil svou vlastní malou pizzu, kterou nám pan učitel upekl v peci.

Po jídle jsme se vydali na naši poslední zastávku, kterou byl hrad Krakovec. Tam se nás ujal pan kastelán, který nám o hradu vyprávěl. Najednou jsme zjistili, že do odjezdu autobusu nám zbývá jen málo času. Proto jsme se rychle vydali na zastávku, kde už na nás autobus čekal. Domů jsme dorazili bez úhony.

Výlet byl moc fajn, obohatil nás o novou zásobu anglických slov. Na výlet nám zbudou nejen pěkné vzpomínky, ale i fotografie, které jsme po celý výlet pořizovali, a které můžete vidět níže...

Anna Maléřová a Anna Paseková, O1