Cena Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského pro Doubravku!

1. 1. 2016 |

1djlds1b6q_____30tgs7k95e-151218-012

V Ústavu fyzikální chemie Jaroslava Heyrovského AV ČR v Praze 8 proběhlo ve středu 16. prosince 2015 každoroční slavnostní udílení Cen Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského vybraným středoškolským studentům z celé České republiky. Ceny letos převzalo 11 vítězů a vybraných laureátů českých studentských předmětových a tvůrčích soutěží, které vyhlašuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Ceny předali zástupci pořádajících institucí, tedy Ústavu fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR, Nadačního fondu Jaroslava Heyrovského a Národního institutu pro další vzdělávání MŠMT.

Prestižní ocenění převzala i absolventka Gymnázia Zikmunda Wintra Doubravka Požárová (na fotografii stojící druhá zleva), která přivezla v létě stříbrnou medaili z mezinárodní biologické olympiády v Dánsku. Po ceně Premium Bohemiae jde o další významné ocenění naší loňské absolventky.

Podporou českých talentovaných studentů se Nadační fond Jaroslava Heyrovského snaží naplnit vědecký i lidský odkaz prof. Jaroslava Heyrovského. Slavnostní předávání je každoročně načasováno k výročí jeho narození (20. 12. 1890). Na konci roku 2015 tedy uplynulo 125 let od doby, kdy se narodil první český nositel Nobelovy ceny.

Doubravce gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!