Další literární úspěchy našich studentů

30. 3. 2016 | Mgr. Lenka Hejdová

dqswjnlbr3_____jjzgzztutuut

Komenský a my

14. ročník celostátní literární, výtvarné a znalostní soutěže Komenský a my v Brandýse nad Orlicí má své vítěze. Za kategorii C  se zúčastnila i naše škola dvěma eseji na téma Odvaha, hrdinství a statečnost. Sandra Halmlová i Filip Horák ze septimy v celostátní konkurenci obsadili přední místa.

Sandra Halmlová dosáhla na první místo svou prací o tom, že statečnost a odvahu můžeme pozorovat už u malých dětí, ačkoli není jasné odkud se bere. Filip Horák za své zamyšlení o tom, zda je větší odvaha pustit se za lepším životem na vratkém člunu, nebo přijímat lidi odlišných zvyklostí, kultury a náboženství, zvláště po té, co jsme svědky incidentů v Německu, Francii a dalších zemích, získal Cenu hejtmana Pardubického kraje. Dvě prestižní ceny v této kategorii ukazují, že naši studenti jsou schopni obstát i ve velké konkurenci  a rozhodně se neztratí!

 

Příběh hlavy

Město Třeboň, odbor kultury a cestovního ruchu, pořádalo v průběhu akce Třeboň poetická i literární soutěž s tématem Příběh hlavy. Sešlo se celkem 115 prací z různých míst republiky, např. z Berouna, Bělé pod Bezdězem, Hradce, Kaplice, Kladna, Benátek nad Jizerou i z Prahy.  Všechny námi zaslané práce skončily v TOP 20 a dokonce se dvě umístily na předních místech. Celou soutěž vyhrála Eliška Lenochová z tercie a na druhém místě skončila Markéta Macáková z kvarty.