Neviditelná výstava

22. 12. 2016 | Mgr. Ivana Brabcová, Petr Jasanský

na9zr7u0a1_____gz5iz1n7xu-20161207-105014_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

Začátkem prosince se naše třída O2 vypravila na Neviditelnou výstavu v Praze. Výlet začal na vlakovém nádraží v Rakovníku, odkud jsme se v 7:22 vydali vlakem do Prahy. Z Masarykova nádraží v Praze jsme se vydali na Novoměstskou radnici a zde jsme navštívili Neviditelnou výstavu.

Na výstavě jsme si nejprve mohli vyzkoušet, jaké je to být slepý, a poté jsme to i zažili. Po přibližně sedmi lidech jsme kráčeli v místnostech zcela bez světla a vše jsme tak objevovali pomocí hmatu a částečně sluchu. K tomu nás doprovázela průvodkyně, která nám říkala, kde jsme, kam máme jít a co máme hledat. S její pomocí jsme navštívili různá místa a prostředí. Nakonec nás zavedla do baru, kde jsme si mohli poslepu objednat a vypít náš nápoj. Pocity z této zajímavé výstavy byly smíšené. Někdo se ve tmě bál, někomu se chvílemi motala hlava, ale většina byla zcela ohromena.

Po skončení výstavy jsme došli na Náměstí republiky a tam do obchodního centra Palladium, kde jsme si dali velký oběd, po kterém zbyl jen prázdný kyblík z KFC. Poté, co jsme na náměstí navštívili několik vánočně sladěných krámků, začal se výlet chýlit ke konci. A jak to vše začalo, tak to vše skončilo. Vrátili jsme se na Masarykovo nádraží a vlakem odcestovali zpátky domů. Pro některé bylo velkým plusem to, že jsme celý výlet chytali pokémony a bylo jich opravdu moc. Výlet se nám všem moc líbil a jsme za něj rádi.

Petr Jasanský za O2