Nikola Horníková vyhrála SOČku a postoupila na národní přehlídku!

10. 5. 2017 | Mgr. Ludmila Karolová

cqexjketlu_____dc5qxj9ulx-d706176

Jednoho mlhavého, studeného a deštivého rána se sešla čtveřice studentů s vystrašenými výrazy na vlakovém nádraží, kde na ně s úsměvem čekala vedoucí výpravy – paní profesorka Karolová. Cíl cesty byl všem jasný – Střední průmyslová škola stavební a obchodní akademie města Kladna. Žádný student však nezamýšlel změnu našeho gymnázia za kladenskou střední školu. Toho dne se konala krajská přehlídka Středoškolské odborné činnosti.

Poté, co vlak s menším zpožděním dorazil na kladenské nádraží, se naše pětice vydala svižným krokem na místo konání. O tom, že naše tempo bylo opravdu vražedné, svědčily i puchýře na nohou některých z nás. Naštěstí se nám podařilo dorazit včas.

Obdrželi jsme osvědčení o účasti na krajském kole SOČ a vydali se do auly na oficiální zahájení. Atmosféra byla skvělá, moderátorka zahájení hýřila vtipem a komise, které se nám postupně představily, působily velmi milým dojmem.

A pak to nastalo. Každý z nás se odebral do učebny, kde se konala jeho obhajoba. Všichni jsme měli možnost shlédnout obhajoby ostatních účastníků přehlídky a díky tomu jsme získali plno nových poznatků z velmi různorodých oborů. Komise byly velmi příjemné a snažily se pomoci všem účastníkům zbavit se nejistoty.

Poté nastala pauza, během které došlo k vyhodnocení výsledků a udělování míst. To však byl úkol našich komisí - my jsme měli chvilku volna, během které jsme se vydali na oběd, prohlídli si krásy města Kladna a nakonec se všichni sešli – jako na začátku – v aule střední školy. Nastalo vyhlašování.

Naší skupince se nakonec podařilo obsadit jedno první místo s postupem do celostátní přehlídky SOČ, konkrétně v oboru Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času. Pro každého z nás to však byla obrovská a velmi kladná zkušenost, kterou všem doporučujeme. Vyzkoušíte si, jaké to je vystupovat a obhajovat svou práci před odbornou porotou, která je v mnoha případech špičkou ve svém oboru. Ačkoliv jsme se všichni báli, nikdo z nás nakonec nelitoval, že se na tuto cestu plnou dobrodružství vydal.

Poznámka administrátora:
Tento pěkně ale skromně napsaný článek jednou z účastnic neprozrazuje konkrétní výborné výsledky našich studentů:

Jméno Obor Název práce Umístění
Nikola  Horníková Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času Vliv subžánrů metalové hudby na lidské emoce v porovnání s klasickou hudbou 1. místo
a postup
na národní přehlídku
Borek
Požár
Fyzika Světlo se zaměřením na holografii 4. místo
Eliška
Volfová
Biologie Stanovení bílkoviny v moči za pomoci různých metod v terénu 4. místo
Kristýna
Kůsová
Teorie kultury, umění a umělecké tvorby Reklama; tvorba reklamního spotu 6. místo