Google kurz programování: Všichni přijati :)

24. 11. 2017 | Maeve Duffy, Lukáš Vávra

tf6uys6fv2_____software-developer-6521720_1280

Na konci září za námi přišla naše nová americká asistentka Maeve se skvělou zprávou. Google společně se vzdělávací organizací Udacity rozdávají školné na online kurz programování v hodnotě 400$. Proč to dělají? Česká republika je totiž jedna z mála zemí světa, kde není nejpoužívanější internetový vyhledávač Google. Hádáte správně, tím je v České republice Seznam.

Velmi nás nabídka zaujala, a tak jsme se zajímali o podrobnosti. Na výběr bylo ze 2 kurzů. Web developer (tvorba webových stránek) a Android developer (tvorba mobilních aplikací). Kurz je určený pro úplné začátečníky nebo středně pokročilé programátory a rozdávalo se 30 tisíc školných mezi zájemce z 36 zemí světa.

Pro získání školného jsme museli napsat žádost, která obsahovala důvody, proč by měli dát školné zrovna nám a jaké máme v programování cíle. S žádostí nám velmi pomohla Maeve a nezbylo nic jiného než čekat do 30. října, kdy byly všechny žádosti vyhodnoceny. Všichni jsme se hlásili do kurzu tvorby webových stránek a všichni jsme byli do stipendijního programu přijati! Konkrétně studenti Lukáš Vávra, Štěpán Bendl a Tomáš Konopásek.

Kurz začal 6. listopadu, probíhá v anglickém jazyce a vše se učíme kompletně z domova. Na dokončení kurzu jsou 3 měsíce. Následně bude na základě jejich postupu vybráno 2000 studentů do konečného Front-End Web Developer kurzu, který trvá půl roku.

Rozhodně jsme za takovou příležitost rádi, jelikož nás programování baví a v budoucnu bychom se mu chtěli věnovat.

 Lukáš Vávra (C4A)