Exkurze do České televize a na rudolfinskou výstavu

12. 12. 2017 | Mgr. Renata Rédlová, Karolína Vicjanová

3sgi49y2hw_____9grrif8o5u-b88a470c-6ea2-4fa7-8980-78f6a678b9be

 

Ve čtvrtek 30. listopadu se společenskovědní seminář, společně s panem profesorem Blažkem a paní profesorkou Rédlovou, vydal na exkurzi do Prahy, kde jsme navštívili zpravodajství ČT a poté jsme měli možnost vidět výstavu Krištofa Kintery v Rudolfinu. Náš den vypadal asi takto :

V 8 hodin ráno jsme měli sraz na autobusovém nádraží v Rakovníku, kde jsme společně nasedli do autobusu, který jel směrem na Prahu. Když jsme přijeli do Prahy, vydali jsme se na metro. Metrem jsme museli dojet na stanici Florenc, abychom mohli přestoupit a jet správným směrem, na Pankrác. Dojeli jsme na naši cílovou zastávku a pomalu jsme se vydali směrem ke studiu České televize.

Když jsme došli do studia zpravodajství, museli jsme na recepci předložit občanské průkazy, aby si nás prověřili, poté nás pustili dovnitř. Nejprve jsme šli do zasedací místnosti, kde na nás čekali tři zástupci ze zpravodajství ČT – zástupce šéfredaktora, moderátor Michal Kubal, ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal a redaktor, moderátor Václav Moravec. Řekli nám, jak vše funguje a probíhá, zároveň odpovídali na naše dotazy. Bavili se s námi otevřeně o všem. Prohodili i pár vtipů a provedli nás budovou zpravodajství, kde jsme viděli, jak kdo pracuje a dokonce jsme zastihli i živé vysílání. V českém zpravodajství jsme strávili dvě hodiny, které uplynuly velmi rychle. Se všemi jsme se rozloučili a přesunuli jsme se zpět na metro, kterým jsme jeli na stanici Muzeum.

Když jsme vystoupili, vyšli jsme ven z metra na Václavské náměstí, kdy jsme dostali chvíli rozchod na oběd, poté jsme se zase všichni sešli a z náměstí jsme se vydali na výstavu v Rudolfinu. Tato výstava Krištofa Kintery byla velmi zajímavá, pro mě i emotivní. Dostali jsme rozchod, aby se každý mohl pozastavit nad tím, co ho nejvíce zaujalo. Myslím si, že těm, kteří tam byli, se výstava líbila, stejně jako mně. Na výstavě jsou velice zajímavé a neobyčejné kousky. Doporučuji všem.

Když jsme si vše prohlédli, nastal čas jet domů, a tak jsme se vydali směrem na Hradčany, kde je autobusová zastávka, abychom mohli jet zpět do Rakovníka.

Tuto exkurzi hodnotím velmi kladně a nemyslím si, že by ostatní spolužáci ze semináře byli jiného názoru. :-)

Karolína Vicjanová, C3A
Fotky dodali: Karolína Vicjanová, Ly Nguyenová, Dalibor Blažek