Péefek jak máku

21. 12. 2017 | Mgr. Dalibor Blažek

a7sz2copsk_____christmas-3030279_1280

Zatímco republiková úroda mnoha zemědělských plodin byla letos podprůměrná, novoročenkám se dařilo. Neznáme sice úroveň jejich „úrody“ v celorepublikovém měřítku, ale na našem gymplu jich vznikla bezmála stovka! To dělá čtvrtý ročník naší gymnaziální soutěže o novoročenku školy výjimečným. V hodnocení nás čekal velmi těžký úkol, protože kvalitních prací bylo více. S kolegyní Hanou Proškovou jsme provedli předvýběr čtrnácti nejpovedenějších a nejpoužitelnějších návrhů. S těmi jsme šli za dvěma zbývajícími členkami hodnotící komise, paní ředitelkou a paní zástupkyní.
 
Těžké rozhodování pokračovalo, ale nakonec jsme se na pořadí shodli. Vítězem se stal Filip Dolanský z O7. Jeho péefko působí pozitivně a pro oficiální použití školou stačilo minimum úprav. Druhé místo získal návrh Kateřiny Staňkové z C2A, v němž využila sympatickou symboliku pospolitosti. Zručná fotografka Jana Čermáková z O5 dodala, jako i mnozí další, několik variant novoročenek. Za tu s větrnou korouhvičkou získala místo třetí.

Všechny tyto návrhy byly vytvořeny digitálně. Ovšem to není rozhodující. Důkazem je čestné uznání pro Natálii Hejlovou z O6 za její poctivou kresbu vánočně laděné kompozice.

Všem autorům děkujeme za účast a těšíme se na další ročník.


P.S. Pokud váš návrh letos neuspěl a je dobrý, schovejte si ho na příští rok ;-).


1. místo: Filip Dolanský (O7)



2. místo: Kateřina Staňková (C2A)


3. místo: Jana Čermáková (O5)

Čestné uznání: Natálie Hejlová (O6)