Nevšední příběh plný beznadějné lásky, malichernosti a škodolibosti

1. 1. 2018 | Anežka Sixtová

lgr9nvkkmc_____006737_05_047070

Dne 11. 10. jsme s KMD navštívili představení Mnoho povyku pro nic v Divadle v Dlouhé. Ať už víte nebo ne, je to úžasná komedie Williama Shakespeara, známá díky svým slovním hříčkám a nestárnoucímu vtipu.

Nevšední příběh plný beznadějné lásky, zoufalství, malichernosti a škodolibosti. Dvě romantické dvojice sladce zamilovaní Claudio a Hera a jízliví a výmluvní Benediko a Beatricie. Jak už to u Shakespeara bývá, tak ani v této hře moc není příliš. Ačkoli se zdá, že je konec v dohlednu, najde se beztak nějaký zádrhel, který jinak očividnou linii naruší.

Scéna postavená na pevné kulise mola a altánu je naprosto nepochopitelně dostačující pro všechny scény. Hudební i taneční stránky hry naprosto dokonalé. Herecké výkony perfektní a to vše obohaceno naprosto skvělou atmosférou. Ačkoli se zdá, že tato hra nemá co nabídnout, opak je pravdou.

Chtěla bych vyzdvihnout úžasného Vlastimila Zavřela v roli přihlouplého velitelé strážníků, který představení nasadil korunu a neodolatelného Filipa Cíle v roli sluhy Boracia. Všechny herecké výkony však byly výborné.

Představení se mi velice líbilo a doufám, že jsem jej neviděla naposledy a v blízké době jej shlédnu znovu.

Anežka Sixtová, C2B

  


Zdroj fotografií: https://www.divadlovdlouhe.cz/repertoar/mnoho-povyku-pro-nic/