Okresní kolo německé olympiády: Máme první, druhé a čtvrté místo!

11. 2. 2018 | PhDr. Jiřina Košuličová

26jhlkrovs_____flag-1997928_1280

Dne 6. 2. 2018 se konalo v Domě dětí a mládeže okresní kolo Olympiády z německého jazyka určené středním školám.

Olympiády se zúčastnilo celkově 18 studentů, a to 8 studentů z GZW Rakovník, 7 studentů z Gymnázia JAK v Novém Strašecí a 3 studenti z MOA Rakovník.

Olympiáda se skládala z písemné a ústní části. Po písemné části, která sestávala ze dvou poslechových testů a jednoho testu určeného pro práci s psaným textem, postoupilo 11 studentů do ústního kola.

V ústím kole si každý účastník vybral z předložené koláže jeden obrázek, který popsal a na základě druhého zvoleného obrázku vyprávěl na dané téma (Essgewohnheiten, Umwelt, Reisen, Einkaufen usw.)

Úroveň účastníků byla poměrně vysoká.Vítězkou se stala studentka našeho GZW Martina Palkosková (C3A) - na fotografii - s počtem 45 bodů. Druhé místo obsadila také studentka naší školy Aneta Šilhavá (C3A) s 41 body, třetí místo patřilo Petru Žůrkovi z Gymnázia JAK v Novém Strašecí – získal 40 bodů Čtvrté místo obsadila opět naše studentka Monika Lavičková (C3A) s 38 body.

Všem zúčastněným a především vítězům děkujeme a věříme, že je účast v této soutěži posunula v německém jazyce zase o kousek dál.