Radek letí do Ženevy!

27. 3. 2018 | Mgr. Martina Voříšková

bmjuayf36r_____b2t1hm46cx-p1210299a

Evropská organizace pro jaderný výzkum známá též pod zkratkou CERN (z franc. Conseil Européen pour la recherche nucléaire) nabídla v tomto roce mimořádnou příležitost českým, holandským, polským, izraelským a švédským studentům: Dvoutýdenní plně hrazený pobyt přímo v Ženevě. Není divu, že o účast v programu zaměřeném na seznámení s CERNem byl nebývalý zájem...

Z více jak dvou stovek přihlášených, kteří zaslali výběrové komisi svůj motivační dopis a doporučení pedagoga, vybraly přední osobnosti z českých výzkumných institucí dvacet čtyři českých středoškoláků. A my máme velikou radost, neboť mezi vybranými je i Radek Jirásek ze třídy C2B!

Radek si svoje místo ve skupině zaslouží. Ne proto, že "mu jde fyzika", ale především proto, že na sobě pracuje a má výsledky. Úspěch ve Fyzikální či Astronomické olympiádě, studium odborné literatury, sledování odborných přednášek, náročná ročníková práce... to vše jistě hrálo při výběru svoji roli.

Letošní český program proběhne na přelomu května a června. Radkovi blahopřejeme k úspěchu a věříme, že jej tato mimořádná příležitost nejen významně obohatí, ale že ho pobyt v CERNu také "nakopne" k dalšímu, ještě hlubšímu studiu fyziky :)