Naši studenti zabodovali v okresním kole Matematické olympiády

7. 5. 2018 | Mgr. Táňa Holubová

v87fizr1oq_____sjhurr0bg0-img-20170328-103709

Dne 17. dubna 2018 se na Gymnáziu Zikmunda Wintra v Rakovníku konalo okresní kolo Matematické olympiády kategorie Z6, Z7 a Z8. Pro postup do okresního kola musejí žáci základních škol a odpovídajících tříd osmiletého gymnázia správně vypočítat alespoň čtyři příklady z domácího kola, které obsahuje celkem šest úloh. Z naší školy postoupilo celkem osm studentů. Předvedli, že jejich početní vědomosti a dovednosti jsou na pěkné úrovni.

V kategorii Z6 soutěžilo celkem 26 žáků. Naši školu reprezentovali v této kategorii 3 žáci ze třídy O1 - Adam Bretšnajder, Robin Kindl a Šimon Váhala. Všichni jmenovaní získali dostatečný počet bodů a obsadili pozice úspěšných řešitelů.

V kategorii Z7 soutěžilo celkem 19 žáků. Z naší školy se zúčastnili 2 žáci ze třídy O2 - Václav Láska a Jiří Žák. Václav Láska dosáhl svým výkonem na pozici nejvyšší, umístil se na 1. místě.

V kategorii Z8 soutěžilo celkem 17 žáků. Z naší školy postoupili 3 žáci ze třídy O3 – Jonáš Fischer, Klára Voříšková a Matěj Soukup. Klára Voříšková získala nejvyšší počet bodů a obsadila krásné 1. místo. Hned za ní se umístil Jonáš Fischer, který získal 2. – 3. místo.

Všem našim studentům blahopřejeme k velmi pěknému umístění a děkujeme za vynikající reprezentaci naší školy.