Odznak všestrannosti olympijských vítězů

16. 5. 2018 | Mgr. Klára Kunftová

tsh4j6w9s1_____6uvurjf7rf-img-20180427-115515

Robert Změlík a Roman Šebrle, olympijští vítězové v desetiboji, královské atletické disciplíně, se rozhodli připravit pro žáky nejen základních škol atraktivní pohybový program s názvem Odznak všestrannosti olympijských vítězůOVOV.

Kladou si za cíl přispět ke zvýšení osobní aktivity co největšího počtu dívek a chlapců a dát současné generaci školáků příležitost zkusit sportovní začátky podobnou formou, jaká se osvědčila jim a vytvořit podmínky pro všechny, které projekt OVOV dokáže oslovit.

Okresní kolo se uskutečnilo 27. 4. 2018 v areálu sokolovny. Dívky a chlapce čekalo 6 náročných disciplín: sprint 60 m, trojskok, medicimbal, švihadlo, kliky a na závěr 1000 m nebo driblink na čas.

Naši školu reprezentovali studenti Kateřina Jirkovská, ANETA TITLBACHOVÁ, MATĚJ KANTA, ŠTĚPÁNKA POVOLNÁ, BLANKA VANĚČKOVÁ, MAGDALÉNA JIRKOVSKÁ, PAVLÍNA ZÁRYBNICKÁ, DANIEL VLČEK, DAVID SOMOL, TADEÁŠ HANKE, LUKÁŠ DOBRÝ, ANTONÍN SVOBODA. Naši sportovci na všechny disciplíny nastupovali s plným nasazením a snažili se podat co nejlepší výkon.

Každá disciplína byla podle výkonu sportovce obodována a celkový počet bodů určil pořadí jednotlivců podle roku narození. Skvělý výkon předvedl DANIEL VLČEK, který vybojoval zlatou medaili a postup do kraje.

Krajské kolo se uskutečnilo 14. 5. ve Slaném. Na Dana zde čekaly opět náročné disciplíny: sprint 60 m, skok do dálky, hod míčkem, shyby, leh-sedy, 1000 m. Vybojoval zde krásné 6. místo.

Danovi gratulujeme k úžasnému výkonu A všem studentům děkujeme za vzornou reprezentaci školy!!!!

Výsledkové listiny: OKRES, KRAJ