Další úspěch v krajském kole Fyzikální olympiády

3. 6. 2018 | Mgr. Martina Voříšková

igxiwxfx2i_____i50gzhi2js-img-20180417-095507

I letošní ročník Fyzikální olympiády byl pro naše studenty úspěšný. V nejvyšší kategorii A se Borek Požár (O8) v lednu probojoval až do celostátního kola, nyní zaznamenal fyzikální úspěch student kvarty Jan Doležal (na fotografii).

Po vítězství v okresním kole Fyzikální olympiády v kategorii E (devátá řída a kvarta) obsadil mezi třiceti soutěžícími skvělé šesté místo v kole krajském. To se tradičně uskutečnilo na pražském Gymnáziu Christiana Dopplera na samém konci dubna. K výbornému umístění "přihodil" Honza ještě titul úspěšného řešitele krajského kola.

Pochvala patří také Jirkovi Zelenkovi ze třídy C2A, který se nezalekl náročných úloh a v krajském kole FO kategorie C (druhý ročník a sexta) v konkurenci více jak dvou desítek soupeřů obsadil pěkné deváté místo.

Jak vypadají úlohy krajského kola Fyzikální olympiády? Rozhodně to není procházka růžovým sadem, i když procházka je to velmi zajímavá a někdy i dobrodružná! Pro ilustraci přikládáme jednu z úloh v kategorii E. Mimochodem, Honza ji zvládl na plný počet bodů :)

Studentům blahopřejeme a děkujeme za výbornou reprezentaci našeho gymnázia!

Řešení úlohy naleznete zde
Zdroj: http://fyzikalniolympiada.cz/