Výlet do Českého rozhlasu

24. 11. 2018 | Mgr. Hana Prošková, Adam Jedlička

jdt87pfre2_____o7ejsyorf3-20181116-123031a

Začalo to 16. 11. v 7:05 na rakovnickém nádraží, kde jsme se měli sejít. V 7:23 odjížděl vlak do Prahy na Veleslavín. Jeli jsme téměř v plném počtu. Když jsme přijeli na Veleslavín, šli jsme do metra, abychom se přesunuli na Václavské náměstí. V metru byla legrace.

Když jsme dorazili na Václavské náměstí, dostali jsme krátký rozchod. Já s Jonášem Fischerem a Michalem Zajíčkem, jsme šli do KFC. A poté jsem se konečně vydali do Českého rozhlasu.

Ve vstupní hale jsme zjistili, že každý z naší skupiny starší 15 let musí projít bezpečnostním rámem. Vstoupili jsme do muzea historie rozhlasu a posadili se do konferenční místnosti. Paní průvodkyně nám pustila promo video o Českém rozhlasu a prezentaci, ve které jsme se dozvěděli například o průkopnickém vysílání na kbelské louce, o statečnosti reportérů v letech 1948 a 1968 nebo o významu památkově chráněné budovy s dosud využívaným páternosterem.

Abychom se o nestárnoucí architektuře přesvědčili na vlastní oči, vydali jsme se po schodišti původní funkcionalistické budovy do patra, které ji spojuje s novodobou přístavbou. Cestou jsme mohli nahlédnout i do jednoho ze studií, dokonce v okamžiku živého vysílání (jak signalizovalo světýlko ON AIR nade dveřmi).

Cestou zpět na Václavské náměstí jsme se ještě zastavili u zrekonstruovaného Národního muzea, jehož návštěvu jsme odložili na příště hlavně kvůli téměř stometrové frontě před vstupem. Snad se nám bude i příští exkurze líbit tak jako ta poslední.

Adam Jedlička, Hana Prošková