Půlkulatý ročník

20. 12. 2018 | Mgr. Dalibor Blažek

e831vwnpki_____fireworks-180553_1280

I letošní, pátý ročník školní soutěže o návrh oficiální novoročenky gymnázia pomohl naší instituci získat nápadité „péefko“. Doručena byla podobně jako vloni necelá stovka návrhů. Taková četnost napovídá, že naše žáky žene k účasti neodolatelné nutkání ne nepodobné povinnosti odevzdat domácí úlohu ;-). Nedá se napsat, že všechny návrhy byly dobré, ale dá se napsat, že některé byly nečekaně dobré.

Letos jsme při vyhlášení kladli vetší důraz na možnost navrhnout pohyblivou novoročenku, tedy takzvaný gif. Ale jestli se návrh hýbal nebo nehýbal, nebylo rozhodující. Protože škola rozesílá přání nejen e-mailem, ale část novoročenek také tiskne, je zapotřebí, aby přání bylo zajímavé jak v pohyblivé, tak v nepohyblivé verzi. V této souvislosti je dobré dodat, že co se hýbe, to se dá zastavit, a co se nehýbe, se dá rozhýbat.

Rozhodování poroty bylo jako vždy těžké. Vítězným návrhem se stala práce Bianky Jirátkové z O1, která svým lyrickým poselstvím a nápaditým zpracováním nejvíce naplnila představu školní novoročenky. Původní nepohyblivý návrh byl graficky upraven a byl vytvořen i pulsující gif.

Dalšími oceněnými jsou: Žaneta Blažková (O6), Vojtěch Jaroš (O6), Anna Maléřová (O5), Denisa Palivcová (C1A) a Adéla Siegelová (C2B).