Adam vyhrál krajské kolo Astronomické olympiády!

8. 5. 2019 | Mgr. Martina Voříšková

nksglah4sw_____Adam

Adam Bretšnajder ze sekundy se postaral o další mimořádný úspěch našeho gymnázia! V konkurenci více jak 120 soutěžících vyhrál krajské kolo Astronomické olympiády v kategorii GH (6. a 7. třída, prima a sekunda) a svým bodovým ziskem se navíc probojoval mezi 25 nejlepších mladých astronomů z celé republiky, kteří se utkají v kole celostátním.

I další naši soutěžící si vedli skvěle. Jiří Zelenka (C3A) obsadil v nejvyšší, velmi náročné kategorii AB, 2. místo a určitě nemůžeme zapomenout zmínit výkon Olivera Kodyše (O2), Blanky Vaněčkové (O3), Bianky Jirátkové (O1), Anety Matouškové (O1), Tadeáše Peroutky (O1) a Ondřeje Bertiho (O1). Všichni jmenovaní se ve svých kategoriích umístili v přední části výsledkové listiny. I na ně čeká diplom a drobná cena.

Celostátní kolo Astronomické olympiády se bude konat 17. a 18. května v Praze. Kromě samotné soutěže je připraven bohatý doprovodný program (Planetárium, Štefánikova hvězdárna, observatoř v Ondřejově). Adam už se na finále pečlivě připravuje a my mu přejeme mnoho úspěchů a nezapomenutelných zážitků :)

Děkujeme ČVUT Praha za poskytnutí ceny pro vítěze.