Celostátní kolo AO: Adam Bretšnajder pátý!

25. 5. 2019 | Mgr. Martina Voříšková

wrn2p2y3cn_____ms9zhdh0yj-p1300058

Jak jsme vás již informovali, Adam Bretšnajder ze sekundy se svým skvělým výkonem v krajském kole Astronomické olympiády zaředil mezi pětadvacet finalistů kategorie GH. Ti se sešli v polovině května v pražském Planetáriu, aby se utkali v kole celostátním. Součástí ústředního kola AO byl také bohatý doprovodný program. Návštěvá Štefánikovy hvězdárny, dopoledne v observatoři v Ondřejově či projekce filmu Horizon na největší promítací ploše v ČR :)

Adam šel do finálových bojů ze sedmnácté příčky (podle získaných bodů napříč všemi krajskými koly) a tak měl jasno. "Ty dva dny si chci užít na maximum a pozici si vylepšit alespoň o jedno místo", prohlásil s ledovým klidem. To se mu povedlo mnohonásobně! Teoretický test a praktickou část zvládl jako pátý nejlepší a výsledkům nemohl uvěřit ještě dlouho poté, co odešel s diplomem a cenou z pódia Planetária.

Adamovi gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci našeho gymnázia. Ještě jednou posíláme poděkování i ostatním studentům naší školy, kteří se letos AO účastnili :)