Sedmihorky – den čtvrtý

6. 6. 2019 | Mgr. Romana Parkmanová

14pkwcy1oy_____7e6g0o1g43-ctvrtek2

Ahoj všichni. Už se nám to krátí. Nálada je pořád skvělá, i když síly ubývají. Včerejší večer se postupně každý z nás naučil ovládat africké bubny a na závěr jsme společně zahráli jednoduché i složité rytmy, až nás ruce bolely. Poté proběhl táborák s opékáním vuřtů a prezentací referátů.

Dnešní den jsme absolvovali program Cestu k vodě, kde jsme měřili pH zdejších pramenů, jejich sílu, tvrdost a léčivé účinky. No prostě jsme si dopřáli trochu wellness ve stylu pana Priessnitze. Nakonec jsme lovili vzácného zástupce korýšů – blešivce potočního, který je bioindikátorem čistých vod. Kromě něho se nám podařilo vylovit i larvu vážky. Pro některé z nás bylo setkání s ní hororovým zážitkem.

Odpoledne nás čekala výprava za kulturním bohatstvím Českého ráje v podobě hradu Valdštejna, kde jsme tentokrát zrealizovali i prohlídku. Odtud jsme se po skupinkách pomocí vlastního orientačního smyslu vydali do kempu. Nebojte se, dorazili jsme všichni. Zítra nás čeká balení zavazadel, nepříjemný úklid, dohledání ztracených věcí a odjezd domů. Tak ahoj zítra večer v Rakovníku.