Když vyhrajete soutěž, aniž víte, že soutěžíte :D

17. 6. 2019 | Mgr. Martina Voříšková

z9lkgqb5sk_____bvwng1abrx-img-4852

Národních srovnávacích zkoušek společnosti SCIO se každoročně účastní kolem 25 tisíc maturantů, a to samozřejmě včetně těch našich. Pěkný výsledek u zkoušek totiž kromě dobrého pocitu může přinést účastníkům také například automatické přijetí na vysokou školu či alespoň výhody u přijímacích zkoušek.

S tímto vědomím se na zkoušky přihlásil i Tomáš Fencl z letošní oktávy. Vybral si zkoušku Obecné studijní předpoklady a zkoušku Matematika. O tom, že existuje přidružená soutěž, neměl ani tušení! Z testování se vrátil poněkud rozladěný, i přes pečlivou přípravu to odhadoval "tak na osmdesát" (percentilových bodů). Výsledné úmístění jej pak velmi mile překvapilo a následný e-mail by ho určitě posadil na židli, kdyby už na ní u stolu (samozřejmě jídelního veganského) neseděl: Ze všech uchazečů ze Středočeského kraje, kteří splnili podmínky pro účast v soutěži (zkouška OSP plus jakákoli jedna další) byl Tomáš úplně nejlepší! V pátek 14. 6. 2019 tak mohl v pražském coworkingovém prostoru Opero převzít moc pěknou žlutou cedulku, jejíž barvy Raiffeisen bank nejsou náhodné :)

Tomášovi gratulujeme a přejeme mu mnoho úspěchů na jeho vysněné vysoké škole, kterou je Institut ekonomických studií FSV UK Praha. Jsme pyšní na to, že nejlepší účastník Národních srovnávacích zkoušek z celého Středočeského kraje vystudoval právě naše gymnázium :)


Poznámka pro budoucí maturanty: Více se o NSZ dozvíte zde: https://www.scio.cz/