Stre Tech 2019: Na ČVUT se nám vážně moc líbilo

18. 6. 2019 | Mgr. Martina Voříšková, Anežka Sixtová

6toeq013am_____rovldy3g83-190600-stretech-2019-cvut-fs-01

Ve středu 5. 6. 2019 jsme se s několika studenty našeho gymnázia v doprovodu Mgr. Táni Holubové a Dr. Vladimíra Hůly vydali na fakultu strojní ČVUT v Praze, abychom zde na přehlídce Stre Tech 2019 nabyli nové zkušenosti a odprezentovali své ročníkové práce všem zájemcům jak z půdy ČVUT, tak všem ostatním, kteří se přehlídky rozhodli zúčastnit. Po celkem pohodové cestě autobusem jsme se konečně dostavili na místo a celkem rychle nám došlo, že tohle asi není úplně stejná škola jako náš gympl. Počínaje páternostery místo výtahů a konče naprosto úžasnou karavanovou kavárnou (na tu jsme však k naší nelibosti narazili až po tom, co se někteří z nás nacpali bagetami z automatu). Celkem se tohoto „výletu“ zúčastnilo devět studentů GZWR a doufám, že nemluvím jen za sebe, když řeknu, že se nám na ČVUTu vážně líbilo.

Přehlídka začínala v 10:00, dorazili jsme asi hodinu předem a měli jsme tak dost času k přípravě našich stánků. Po začátku jsme zjistili, že Coca-Cola se na této škole pije ve velkém, jelikož nás zásobovači neustále doplňovali novými a novými plechovkami. S Markétou a Natálkou jsme měly práce o „netechnických“ tématech, takže zpočátku se o naše práce nejevil takový zájem jako o práce ostatních. Viděly jsme to hned na začátku, kdy po prvních deseti minutách byl Jirka obklopen nadšenými posluchači a horlivě vykládal o své práci jak studentům, tak i profesorům.

Asi po půlhodině jsme zjistili, že máme asi největší stánek, a že jsme asi vážně super škola, když máme takový široký výběr témat. Matyáš: „Mně přišlo vtipné, když dva studenti ČVUT ohodnotili naše ročníkové práce jako práce, které jsou lepší než jejich bakalářky.“ Z naší trojice děvčat se nejvíce lidí zastavilo u Natálky a její práce o Lucidním snění, dokonce se objevil zájemce anglicky mluvící. Celkově bylo poznat, že jsme na technické škole a my „humanitňačky“ jsme zde trochu nepochopeny. Zato chlapcům se pozornost jen hrnula. Např. Petr říkal: „Taky mi jeden z profesorů elektroakustiky na FELu dal na sebe kontakt a nabídl mi měření a pomoc s dalším vývojem práce.“

Celkově šlo o skvělou zkušenost, kde jsme potkali spoustu zajímavých lidí, Radek si například hezky popovídal s jedním z pracovníků z CERNu. Nevím jak ostatní, ale mě nejvíc potěšil oběd, ten byl naprosto perfektní, ačkoli v jídelně se skoro nedalo dýchat kvůli horku a množství lidí, ale jídlo bylo úžasné. Celkem tuto akci hodnotím naprosto výborně, všichni s námi jednali úžasně, jako s opravdovými kolegy, a atmosféra byla moc příjemná. Tímto bych ráda poděkovala našim profesorům, kteří na nás celý den dávali pozor. Doufám, že jsme našemu gymnáziu udělali dobré jméno.

Anežka Sixtová C3B

Poznámka administrátora: Naši školu na přehlídce Stre Tech letos reprezentovali: Jiří Zelenka a Marcel Opelka z C3A, Radek Jirásek a Anežka Sixtová z C3B, Petr Hink, Matyáš Maňur, Natálie Hejlová, Markéta Macáková a David Jedlička ze septimy. Děkujeme :)