Mgr. Lukáš Gayer, 03. 10. 2019

Bramborový salát na GZW

Třída O4 uspořádala v rámci mezinárodního eTwinningového projektu „The European Cookbook“ netradiční hodinu. Cílem projektu je seznámit partnery z evropských zemí s některými národními pokrmy a předvést jejich přípravu. Vše za použití anglického jazyka. Žáci z Polska, Portugalska, Chorvatska a Turecka se tak mohli prostřednictvím videa podívat, jak se připravuje tradiční český bramborový salát.

 

Samotné přípravě předcházelo seznámení partnerů s pokrmy české kuchyně. Studenti si tak mohli nejen osvojit širokou škálu nové slovní zásoby, ale i vyzkoušet, jak náročné je tvořit multimediální obsah se současným komentářem v cizím jazyce.

 

European cookbook - potato salad from Lukáš Gayer on Vimeo.



Copyright 1833-2019 • GDPR • Design: GZWR • Tým GZWR

Kalendář akcí
21.
ŘÍJ
Přes bariéry s policií (C4AB)
24.
ŘÍJ
Geologický blok
25.
ŘÍJ
Národní muzeum (O5)
28.
ŘÍJ
Státní svátek
29.-30.
ŘÍJ
Podzimní prázdniny
31.-1.
ŘÍJ
LIS
Ředitelské volno
4.
LIS
RP: Deadline pro podání přihlášky (O6, C2A, C2B)
4.
LIS
KMD JUNIOR: Čapek (Rokoko)
5.
LIS
Španělská kultura křížem krážem (O4)
6.
LIS
pIšQworky
13.
LIS
Čtvrtletní pedagogická rada
13.
LIS
Třídní schůzky (16:00)
14.
LIS
Projektový den k oslavám 30. výročí sametové revoluce
18.
LIS
Čtení a psaní poezie ve škole