Naši kluci ve Fokusu Václava Moravce

30. 4. 2021 | Mgr. Jana Suková

5f3cwyj535_____morav

Silné nadčasové téma, unikátní prostory a hosté, kterým stojí za to naslouchat, to je Fokus VM. Přímý přenos dvouhodinové diskuse doplňují vždy dokumentární reportáže či statistická data. – Tolik říká úvodní informace webových stránek pořadu. Fokus VM se vysílá každé první úterý nebo středu v měsíci v živém přenosu na programu ČT24 po osmé hodině večerní.

Pro 58. díl tohoto diskuzního fóra na téma AUTORITA byla s nabídkou spolupráce oslovena naše škola. V pořadu diskutovali jako hosté: vrchní státní zástupkyně Lenka Bradáčová, armádní generál v. v. Petr Pavel, snowboardcrossařka Eva Samková, neurovědec Aleš Stuchlík, lékařka a politička Zuzana Roithová a předkladatel a diplomat Tomáš Kafka.

Studenti měli natočit krátký záznam, ve kterém by odpověděli na otázku:  Kdo pro tebe je autorita či vzor mezi významnými lidmi z historie i současnosti? Proč?

Na výzvu zveřejněnou mimo jiné na facebookovém profilu školy zareagovalo několik studentů. Do konečného sestřihu pořadu se dostali tři z nich: Petr Tolman 07, Tadeáš Kyncl C1B a Tomáš Pichert 08.

Jak se popasovali s odpovědí, se můžete podívat ZDE: https://www.ceskatelevize.cz/porady/11054978064-fokus-vaclava-moravce/ (cca od 1h 33 min).

Řekli jste to moc hezky, kluci!