Mystery

10. 6. 2018 | Mgr. Olga Beulakkerová

7gc67adxz9_____wfik3b4cmg-20180608-100702

Již podruhé se žáci kvinty setkali virtuálně se stejně starými vrstevníky tentokrát ze švédského Norrköpingu, což předem nevěděli, tak jako gymnazisté ze Švédska neměli tušení, odkud jsme zase my a společným úkolem bylo doptat se formou otázek zjišťovacích a určit lokalitu, tedy zemi a město, kde se partneři zrovna nacházejí.

Povolené byly atlasy, mobily a tablety, Švédové mohli googlit a používat laptopy.

Abychom se neprozradili, nesměli jsme říct ani slovo česky, tedy komunikace mezi námi ve třídě a s partnery na plátně probíhala v němčině a to velmi intenzivně celých 45 minut. 

V příjemné a zcela uvolněné atmosféře jsme tak opět virtuálně a mezinárodně prožili hodinu němčiny, na jejímž konci zazněly naše hymna a jedna písnička ve švédštině. Zábavné bylo učit Švédy vyslovovat české „Ř“ třeba ve slově Bakalář, neboť jsme na výzvu Švédů dali tip, abychom trochu napověděli, že jsme z Rakovníka.

Závěr našeho setkání zakončil shodně na obou stranách „DAB“.

Poděkování patří Vilémovi a Matyášovi za instalaci techniky a proměnu učebny 030 v digitální laboratoř. Bez těchto šikovných kluků bychom se  jen horko těžko s gymnazisty v Norrköpingu virtuálně propojili.



 

 

2018 - Mystery