Vilém zvítězil v celostátním kole Logické olympiády!

2. 12. 2018 | Mgr. Martina Voříšková

qxlrhhkge9_____b644g5amwh-2018-91

Famózního úspěchu dosáhl v 11. ročníku soutěže Logické olympiáda Vilém Gutvald ze sexty. V celostátním kole, které se uskutečnilo v Míčovně Pražského hradu 26. 11. 2018, pokořil všechny své soupeře a v kategorii C (studenti středních škol) zvítězil! Pohotové rozhodování, kreativní přístup či schopnost samostatného logického uvažování, v tom je Vilém nejlepší ze všech středoškoláků v České republice. A my jsme velice rádi, že studuje právě u nás :)

Do soutěže se letos zaregistrovalo rekordních 61 761 soutěžících z 3007 škol z celé České republiky. Po úspěšném absolvování on-line základního kola a krajských kol se do finále probojovalo celkem 195 dětí rozdělených do třech věkových kategorií. Během celého dne finalisti řešili různorodé logické úlohy – po písemném a promítaném testu na ně čekalo počítání ve hře Abaku (číselný Scrabble), procvičili si prostorovou představivost ve hře podobné Tetrisu a otestovali svou paměť.

Generálními partnery soutěže Logická olympiáda jsou škola OPEN GATE a Nadace THE KELLNER FAMILY FOUNDATION. Soutěž rovněž podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, RSJ Foundation, AV Media, Albi, Sagax, Solitea a řada dalších partnerů včetně mnoha krajů a měst.

Vilémovi moc a moc gratulujeme a děkujeme za skvělou reprezentaci školy! Můžete se těšit na rozhovor.

Autor fotografií: Zdeněk Falář