Naši florbalisté a florbalistky bojovali o postupy do kraje

23. 12. 2018 | Mgr. Klára Kunftová

21a62b49jq_____g8a33ucu3s-img-20181212-111643-2

Studentky gymnázia vybojovaly v kategorii středních škol loni v okresním kole 1. místo a podařilo se jim probojovat až do republikového finále, kde zaznamenaly obrovský sportovní úspěch a obsadily úžasné 4. místo. V letošním roce družstvo nastoupilo 12. 12. ve složení: B. Sekyrová, V. Kosová, K. Jirkovská, M. Kališová, T. Nezbedová, K. Stuchlíková, N. Procházková, K. Bašová, S. Krausová.  Děvčata předvedla na palubovce skvělý výkon. Tým zaslouží velkou pochvalu. Hráčky předvedly krásný kombinační florbal a neponechaly nic náhodě. Děvčata spolupracovala jak v obraně, tak v útoku a prošla turnajem bez porážky, zcela zaslouženě zvítězila a vybojovala postup do krajského kola !!!!!!!!

V kategorii chlapců středních škol byla utkání velmi vyrovnaná, bohužel tým GZWR zůstal za branami finále, kdy prohrál v semifinále na nájezdy z MOA 2:3. V boji o bronz vyhráli chlapci nad SPŠ Rakovník 3:1. Družstvo: E. Lopour, J. Trejbal, F. Podhorský, O. Šperl, Š. Klaban, O. Berbr, M. Vostrý, V, Pivoňka, J. Vondráček, M. Valcha, D. Vondráček. Vynikající výkon v bráně podal M. Muškát.

V kategorii starších žákyň nastoupilo družstvo 27. 11. ve složení: K. Bašová, V. Přibíková, M. Jirkovská, V. Šváchová, V. Lédlová, V. Krumniklová, K. Doležalová, M. Jiroušková, E. Peterková. Děvčata také obhajovala loňské prvenství v okresním kole a 4. místo z republikového finále. Předvedla na palubovce skvělý výkon, ale na postup to bohužel nestačilo. V celkovém pořadí se umístila na 2. místě za družstvem z Nového Strašecí !

Okresní kolo v kategorii mladších žáků se uskutečnilo 25. 11. v tělocvičnách 3. ZŠ.  O postup do finálové skupiny zde bojovalo 12 základních škol. Naši chlapci předvedli krásné kombinace a parádní góly, zaslouženě postoupili z prvního místa ve skupině do finálové skupiny. V pátek 28. 11. naši borci odjížděli do Nového Strašecí plni odhodlání vybojovat postup do kraje. Ve složení: M. Vostárek, V. Lochovský, D. Vlček, Z. Kos, V. Zika, J. Chalupa, Š. Váhala, J. Frydrych, D. Hejda prokázali obrovskou bojovnost, na palubovce nechali všechny své síly a bojovali do poslední sekundy. Velkou oporou týmu byl Matěj Vostárek v brance, který vždy tým podržel. Obsadili krásné  4. místo!


Výsledkové listiny naleznete zde


 

Starší žákyně v loňském roce vyhrály lístky na MS ve florbale mužů, které se konalo v O2 aréně. Děvčata si vybrala lístky na utkání Singapur – Japonsko a Lotyšsko – Německo. Společně se svými kamarády si užila parádní atmosféru a zhlédla utkání, kde nebyla nouze o krásné florbalové a dramatické okamžiky.

Děkujeme všem studentům za vzornou reprezentaci a děvčatům budeme držet palce, aby se jim dařilo v krajském kole, které je čeká na jaře !!!!!!