PIXAR - 50 let animace

8. 5. 2019 | Mgr. Ivana Brabcová, Pavlína Zárybnická

8mp1tl8p76_____pixar

Dne 12. dubna 2019 byla třída O2 na školním výletě na pražském výstavišti. Byla tam výstava o Pixaru, nahrávacím studiu, nazvaná 50 let animace.

Expozice zahrnovala ikonické výjevy z oblíbených animáků a bližší seznámení s jejich tvorbou, zákoutí jednotlivě se věnující nejslavnějším z nich, obrazovky s krátkými filmy a malý kinosál, kde se s odmlkou několika málo minut opakoval film, který návštěvníka zajímavou formou provázel vybranými animovanými filmy. V hlavní hale byly zdi pokryty útržky z animovaných pohádek a v prostoru rozmístěny krychle, přičemž každá nesla jedno písmeno z názvu Pixar. Uvnitř dutých krychlí byly obrazovky s vlastním programem nebo jinak interaktivním tématem. V hale byla též zvětšenina typického míčku s hvězdou a pruhy, uvnitř které se mohl člověk seznámit s vrstvením jednotlivých obrazů tak, aby vznikl požadovaný výsledek.

Doprovod nám dělala naše třídní paní učitelka Ivana Brabcová a paní učitelka Karla Ichová. Cestovali jsme vlakem, což byl příjemnější způsob dopravy, než kdybychom jeli autobusem. Výlet se dle mého názoru docela zdařil a výstava byla zajímavá.

Pavlína Zárybnická, O2