Úřad práce na zkoušku

26. 6. 2019 | Mgr. Renata Rédlová

paj8lw8rm4_____mkmz6vukyh-img-20190611-102239



Sociální dávky, podpora v nezaměstnanosti, minimální mzda, životní minimum, Erasmus , ... všechna tato slova padala mezi druháky a v sextě v době projektového dne na Úřadu práce (28. 5., 4. 6., 11. 6.)

Naše návštěva začala netradičně - kdo z nás by rád vyplňoval formuláře - a teď jsme měli vyplnit žádost o přijetí do evidence Úřadu práce. Někteří z toho vůbec nebyli a na každou druhou kolonku se ptali. Pak se třídy rozdělily do skupin, které vzápětí vyrazily kamsi do útrob úřadu, aby se vrátily plné informací a dojmů. Téměř žádná skupina nezapomněla najít také předepsanou pracovní pozici v nabídce úřadu. Po návratu a krátké přestávce došlo k vzájemné výměně informací. Účelem bylo nejen vědět, kde se Úřad práce nachází, ale taky k čemu nám prakticky slouží, a navíc to byl takový pěkný závěr učiva ZSV orientovaný na pracovní právo.

Myslím, že se tam všem líbilo, ale doufejme, že zápis v evidenci nezaměstnaných nebude nikdo z našich druháků a sextánů nikdy potřebovat.

Také se sluší poděkovat všem, kteří pracují na Úřadu práce. Nejen, že nás seznámili s nejpodstatnějšími informacemi, ale taky s námi měli trpělivost, když někdo bloudil nebo pletl sdělená fakta.