V dánské škole se k nám chovali jako k důležité mezinárodní delegaci :)

1. 7. 2019 | Mgr. Ludmila Karolová

552rco02qp_____77cz4147uu-p1320501

6. 6. až 9. 6. 2019 jsme byli se studenty GZWR v Dánsku. Proč? Jeli jsme navštívit našeho bývalého dánského spolužáka Andrease Nielsena do Falsteru, kde momentálně studuje. Chtěli jsme vidět, jak jeho současná škola vypadá. Škola byla a je taková, o které my tady můžeme jen snít. A učitelé v ní?  Včetně pana ředitele se k nám chovali jako k důležité mezinárodní delegaci. Víc než spousty slov jistě řeknou fotografie (ZDE).


 

Samozřejmě jsme byli v Kodani, prohlédli jsme si město Køge (foto ZDE a ZDE) a na zpáteční cestě se zastavili v Berlíně (foto ZDE). Měli jsme veliké štěstí na průvodce. Pan Jan Losenický je původně učitel dějepisu a angličtiny, a tak nás jeho výklad nejen bavil, ale měli jsme příležitost se dozvědět množství informací z historie i současnosti Dánska, Kodaně i Berlína. Věděli jste například, že v Kodani je území nazývané Christiánie, kde se její obyvatelé řídí vlastními zákony, které kopírují představy o životě hnutí "květinových dětí" v 60. letech?

Zveřejňujeme postřeh Adama Bretšnajdra ze třídy 02:
V Dánsku se mi moc líbilo. Asi úplně nejvíce se mi líbila cesta trajektem a taky mě nesmírně udivilo to, že je Kodaň zakonzervovanou osadou a zároveň metropolí budoucnosti. Stejně jako v Německu se v Dánsku upřednostňují obnovitelné zdroje energie. A to mi věřte, větrné elektrárny jsou tam úplně všude! Škoda, že to tak není v Česku.

2019 - Návštěva dánské školy

2019 - Dánsko - Koge a procházka Kodaní

2019 - Dánsko - Kodaní na loďce

2019 - Dánsko - zastávka v Berlíně