Sportovní kurz 2019: Byl a ještě bude!

14. 8. 2019 | Kateřina Mastná, Adam Jiráň

yozcz1bimt_____7e3czf2yrd-img-20190531-095604

V parném květnovém pondělí se zhruba 30 studentů se třemi kantory shromáždilo na parkovišti SK Rakovník. Nutno podotknout, že ze třídy C3B zde byli pouze dva zástupci. Ti čelili výzvám cyklisťáku společně se třídami C3A a O7, které tím pádem byly ve značné převaze. V této sestavě jsme se vydali do Vojtova mlýna.

Po cestě plné útrap v podobě úmorného vedra a nevyzpytatelné cesty jsme úspěšně dorazili do cíle. Po opravdu zaslouženém guláši se šesti jsme vyzkoušeli jízdu v kánoích a střelbu ze vzduchovky (bez úrazu). A tím skončil den první.

Celý druhý den pršelo, ale i tak jsme se vydali na exkurzi k nedaleko žijícím nutriím, které od nás získaly jména.

 

Třetí den začal „úspěšnou“ plavbou dvou studentek z O7, které se nešťastnou náhodou vyklopily. Paní učitelky bohužel tento jedinečný moment nestihly zdokumentovat, z čehož byly velice smutné.

Vzájemná rivalita tříd se projevila odpoledne při hraní fotbalu (s nepříjemnou situací - míč v obličeji). Turnaje se zúčastnil i pan učitel Dux a náš zdatný zdravotník Jakub Bechyně. Odpolední program zahrnoval cyklovýlet na Krakovec a do Kralovic.

Čtvrtý den svítilo slunce. Dopoledne se konaly závody dvojic ve střelbě, běhu a jízdě v kánoích. V poslední skupině se dvojice z O7 (opět) vyklopila. Záchrana přišla v podobě chrabrého Matyho Frice (C3A), který se obětoval na úkor prohry.

Po obědě se skupiny vydaly na Hedecko nebo pokořit rozvodněnou Javornici. Na Hedecku proběhla exkurze za hospodářskými zvířaty s možností projížďky na koni a výborným občerstvením (tlačenka, klobásy...). Rozvodněná Javornice přinesla mnoho zážitků a také válku s bahnem. Obě cesty byly náročné, ale všichni žáci naštěstí úspěšně dorazili na vepřřízek. Večer proběhl závěrečný táborák s vyhlášením výsledků ze závodů - vítězové: Tomáš V. + Vilda S.. Gratulujeme!

Během kurzu jsme se zúčastnili několika přednášek: policejní, první pomoc, Taekwondo (síla žáků se projevila v podobě křuplé desky). Další aktivity kurzu: ping pong, tenis, fotbal (podobal se rugby), Dračák, Bang, zpěv, těžba dřeva, volejbal, badminton.

Kateřina Mastná a Adam Jiráň

VZHLEDEM K ORGANIZAČNÍM ZMĚNÁM TO PRO LETOŠNÍ KALENDÁŘNÍ ROK JEŠTĚ NENÍ VŠECHNO!
SPORTOVNÍ KURZ NASTÁVAJÍCÍCH TŘÍD C3A, C3B a O7 PROBĚHNE JIŽ V ZÁŘÍ! INFO OČEKÁVEJTE BRZY!