Cesta ke svobodě v režii studentů GZW

25. 11. 2019 |

sqq54xx987_____0te48ri51h-p1380367-kopirovat_1170_700_SHRINK_ONLY__85_jpg_

 
 

Hodina ruského jazyka, spartakiáda nebo hudba 80. let. Nejen tímto si naši studenti připomněli 30. výročí sametové revoluce. Projektový den, do kterého se zapojila celá škola, nabídl ve čtvrtek 14. 11. mnoho obrazů předlistopadové éry. Dopoledne navštívilo akci nemálo školních skupin napříč rakovnickými školami. Odpolední čas byl určen veřejnosti, která příležitost připomenout si události a atmosféru nedávné historie využila se zájmem, jenž předčil očekávání. Návštěvníci si mohli vyzkoušet přepisování samizdatových textů na stroji, oficiální i neoficiální směňování bonů, na své si přišli při výrobě mávátek i ti nejmenší. Během celého dne byla ke zhlédnutí také zajímavá výstava starých televizorů ze soukromé sbírky Lukáše Gayera. Akce byla nejen nostalgickým připomenutím a demonstrací doby minulé, ale také zrcadlem jednotlivých krůčků na nelehké cestě ke svobodě.

"Moc děkujeme za projektový den k výročí sametové revoluce. Pro naše děti to byl opravdu zážitek, protože se mohly aktivně zapojit a ne se jen dívat. Skvělá práce." (Za kolektiv 1. ZŠ Rakovník Pavla Pešková)

"Děkuji studentům a jejich učitelům za organizaci projektového dne. Dobrý nápad a jeho originální zpracování, zapojení studentů i celková atmosféra na škole si zaslouží uznání. Návrat do doby naštěstí minulé na dvě hodiny byl fajn, ale na delší dobu už raději ne :)" (Milena Křikavová, vedoucí Knihovny Rakovník a Infocentra Rakovník)

"Smekám. Bylo to fakt skvělé. Skvěle připravené a moc důležité. Jen škoda, že pro veřejnost jen dvě hodiny... byl bych klidně déle." (Jan Mudra, člen zastupitelstva města Rakovník)

"Děkuji všem, kteří mi pomáhali s instalací výstavky ve školní knihovně. Paní ředitelce naší školy, studentům, profesorům i dalším zaměstnancům pak za účast na výstavě. (Ivana Janecká, školní knihovna)

"Moc se mi to líbilo a nejvíc tuzex a řízek." (z návštěvní knihy)