Peklíčko s péefky

19. 12. 2019 | Mgr. Dalibor Blažek

z66m8stglg_____new-years-day-5309106_1280

Ta chvíle, kdy bylo nutné vybrat z devadesáti sedmi žákovských návrhů ty vítězné, byla opět takovým malým peklíčkem. Z letošního ročníku školní soutěže o novoročenku školy vzešlo sice i dost prací průměrných až podprůměrných, ale také nezvyklé množství vynikajících návrhů. Nápady byly pestré a zpracování některých se dotýkalo profesionálního provedení.

Vítězný návrh zaujal svou jednoduchostí. Ovšem tou by se neměl případný kritik nechat zmást, protože tato jednoduchost je jen zdánlivá. Jeho autorka Nela Fraňková z C2A odvedla velký kus poctivé práce. Napřed velmi pečlivě fixami na papír nakreslila krásné dekorativní číslice složené z rostlinných motivů. Kreslila každou číslici zvlášť. Teprve pak je naskenovala a v počítači sekládala celkový návrh. Výsledkem je jemný dívčí motiv, který efektně reflektuje skutečnost, že Valné shromaždění OSN vyhlásilo přístí rok Mezinárodním rokem zdraví rostlin (International Year of Plant Health).

Dobrých návrhů bylo tolik, že hodnotící porota soutěže se rozhodla udělit vedle diplomů za první tři místa, ještě tři čestná uznání. Dalšími oceněnými jsou Eliška Žáková a Jan Vospálek z O1, Zuzana Blažková z O3, Klára Voříšková z O5 a Petra Fuksová z C1B.