Purple Comet! Math Meet: Sedmé místo v republice a další skvělá umístění

14. 5. 2020 | Mgr. Martina Voříšková

wpsg67q5ik_____board-2853022_1280

Purple Comet! Math Meet je online mezinárodní týmová matematická soutěž, která probíhá každoročně koncem dubna. Je určena pro žáky druhého stupně základních škol a studenty středních škol. K více jak dvěma tisícům týmů z celého světa se přidaly také tři naše:

V kategorii základních škol:
Calculators GZWR: Bianka Jirátková (O2), Viktor Vaníček (O2), Jakub Učík (O2), Vít Lochovský (O2), Ondřej Berti (O2) a Metoděj Svoboda (O1)

V kategorii středních škol:
Red Crayfish: Emma Knorová (C1B), Tomáš Knor (C1B), Lucie Hrabová (C1B), Vojtěch Peterka (C1B), Jonáš Fischer (O5) a Klára Voříšková (O5)

Cartesian Bear: Jiří Zelenka (C4A), Radek Jirásek (C4B), Matyáš Maňur (O8), Jonáš Doleček (O8) a Vilém Gutvald (O7).

A jak naši studenti dopadli? Tým Calculators GZWR, složený z primána a sekundánů, se v kategorii Middle School v nerovném boji s deváťáky z celého světa propočítal do první poloviny startovního pole, v České republice skončil osmnáctý.

Ani tým Red Crayfish neměl výchozí pozici v kategorii High School nejsnazší, prváci a kvintáni se však maturantů nezalekli a skončili přibližně v polovině mezinárodního startovního pole, v ČR na 26. místě.

Od týmu Cartesian Bear našich ostřílených maturantů a "skoromaturantů" jsme tajně očekávali nějaký parádní "zářez", a ten se skutečně dostavil. Chlapci obsadili v kategorii High School celosvětově 141. místo a v porovnání s ostatními týmy z České republiky skončili na skvělém sedmém místě. A to i přes to, že mezi šestičlennými týmy soutěžili v pěti.

Našim studentům blahopřejeme a děkujeme za krásnou reprezentaci našeho gymnázia. Velice nás těší, že máme mezi studenty tolik matematických nadšenců, kteří se navíc dokáží v této složité době dohodnout na týmové spolupráci.