A virtual trip around an inclusive and diverse Europe

25. 3. 2022 | Mgr. Karla Ichová

8s2xwuc2e8_____IMG_20220323_103158

Aby si vynahradili omezené možnosti cestování, se kterými jsme se v poslední době potýkali vzhledem k pandemické situaci, a aby měli stále možnost prakticky využít cizí jazyk, zapojili se studenti třídy O3 a O4 v rámci hodin anglického jazyka do etwinningového projektu s názvem „A virtual trip around an inclusive and diverse Europe“.

Myšlenkou projektu je zorganizovat virtuální výlet po Evropě tak, že zúčastněné školy představí ostatním svoji zemi, město a školu a za pomoci různých aktivit, her a soutěží přiblíží svoji kulturu.

Ze studentů třídy O3 se tak na nějakou dobu stali šéfkuchaři a odborníci na výživu. V malých skupinách připravují kuchařku s jídly typickými pro Českou republiku.

Třída O4 zase ve svých skupinách připravila prezentace s informacemi o naší zemi, o Rakovníku, o naší škole a o jednotlivých kvartánech. Zároveň někteří z nich vytvořili návrh loga, které by celý projekt reprezentovalo.

Nejlepší navržené logo postoupilo do užšího výběru mezi loga z ostatních zemí a všichni studenti měli možnost zúčastnit se online hlasování, aby vybrali to, které se jim líbí nejvíc.

Ve středu 23.3. pak přišlo velké finále. Během videokonference, na níž jsme měli možnost se setkat s ostatními ze zúčastněných zemí, proběhla tzv. Eurologovision. Ke všem sečteným hlasům od studentů se přidaly hlasy od „expertů“ z řad učitelů a určil se vítěz celé soutěže. Tím se stalo logo ze školy ve španělské Salamance. Logo navržené A. Endrštovou a B. Divišovou obsadilo krásné 3. místo.