Exkurze v SCS Software

25. 10. 2022 | Mgr. Martina Voříšková

Velice rádi jsme využili exkluzivní nabídky pro tři studenty našeho gymnázia a pedagogický doprovod nahlédnout do herního studia, v němž se vyvíjejí světoznámé počítačové hry.

ln3zhet2iw_____aIMG_20221019_091557

Exkurze v SCS Software se uskutečnila 19. října 2022 v budově Greenline v Praze a pozvánku obdrželi tři studenti z maturitních ročníků, jejichž profesní kroky pravděpodobně povedou právě do světa informačních technologií. 

SCS Software vyvíjí Steamem oceněné hry American Truck Simulator a Euro Truck Simulator 2 a díky tomu, že ve studiu pracují hned dva absolventi GZWR, dostali i další naši studenti možnost se seznámit s herním prostředím. Emma, Tomáš a Dominik si vyzkoušeli legendární 4D motion herní simulátor a dozvěděli se spoustu informací o vývoji her od seniorních profesionálů z oboru: o tvorbě 3D modelů do hry, o tvorbě herního světa Map design, o důležitosti testingu,…

Tomáš Knor:
Bylo velmi zajímavé vidět, jak to funguje ve velké IT firmě a kolik práce stojí za vývojem her. Rozhodně doporučuji všem, komu by se vyskytla podobná příležitost, ji přijmout.

Emma Knorová:
Byla to jedinečná příležitost seznámit se s prostředím IT firmy. Dozvěděli jsme se více informací o některých odděleních, které se na vývoji her podílejí.

Dominik Černý:
Překvapilo mě, kolik úsilí a času je potřeba k vývoji takové hry. Bylo také velmi zajímavé se dozvědět, jakým způsobem spolu komunikují a spolupracují všechna oddělení společnosti dohromady a zároveň mě velmi potěšila otevřenost firmy k výhradám a nápadům od komunity.

Děkujeme firmě SCS Software za možnost nahlédnout pod pokličku herního studia. Věříme, že tuto zkušenost budeme moci v budoucnu nabídnout i dalším našim studentům a pedagogům.