Kuba: Jen jsem prošel branou, nestačil jsem se divit

13. 11. 2022 | Mgr. Martina Voříšková

lbs6s3ad0v_____m6rfeoemoi-p1190203 (1)

Do krajského kola Logické olympiády se z téměř dvanácti set účastníků v kategorii C probojoval Kuba Učík z kvinty. Navzdory tomu, že soutěžil ve společné kategorii s maturanty, obsadil v kraji krásné 23. místo a vrátil se z Babic plný zážitků:

  • Kubo, kde se krajské kolo Logické olympiády konalo?

Soutěž se jako obvykle konala na Open Gate – soukromém osmiletém gymnáziu a základní škole v Babicích u Prahy. 

  • Tak tos měl docela daleko…

Ano, můj den začal poměrně brzy ráno, protože spoje z Prahy nenavazovaly zrovna ideálně na začátek soutěže. Naštěstí přišla kategorie C pro středoškoláky na řadu až po poledni. Jakmile jsem prošel branou, nestačil jsem se divit, jak obrovská škola a její pozemek je.

  • To je asi trochu jiná škola než ta naše, že?

Dozvěděl jsem se, že areál školy má rozlohu 7 hektarů a kromě školy a studentských kolejí zde mají žáci k dispozici knihovnu, budovu divadla, hospodářský statek, sportovní halu a jídelnu. Součástí školy je i krytý bazén či multifunkční sportovní hala. Rodiče studentů platí nemalé školené, funguje zde ale propracovaný systém stipendií. Žáci Open Gate nosí v průběhu vyučování a na jiných školou pořádaných akcích školní uniformy.

  • Jak probíhala samotná soutěž?

Hned po příchodu nás rozdělili do tří učeben. První test trval 30 minut, dostali jsme zadání a řešení jsme vyplňovali do pracovního listu. Druhý test jsme křížkovali do záznamového archu, zadání nám promítali postupně přes projektor. Na každou úlohu byl tedy stanoven určitý časový limit. Čekání na výsledky jsme vyplnili společnou prohlídkou areálu včetně budov. Připravený byl po celou dobu soutěže i program pro doprovod.

  • Děkujeme ti za zprostředkování zážitků, blahopřejeme k pěknému umístění a přejeme hodně dalších, nejen matematických, úspěchů!


Jakub Učík z kvinty zaměstnává mozek v každé volné chvilce... Fotografie je z krajského kola Fyzikální olympiády ve Slaném. Následující fotoalbum vzniklo při návštěvě našich studentů v Open Gate v roce 2017.