Vánoce s fyzikou na FEL ČVUT

22. 12. 2022 | Mgr. Martina Voříšková

xq1i6bonfz_____IMG_20221219_125237

Téměř dvě desítky našich studentů využily mimořádné příležitosti, kterou FEL ČVUT nabídla GZWR a SPŠ Ostrov, a strávily den nabitý fyzikou přímo na půdě fakulty. Ještě jednou organizátorům moc a moc děkujeme!

Kateřina Jirkovská (O8):
Na Vánocích s fyzikou bylo skvělé, že jsme si hned na úvod mohli vyzkoušet přístroje, jakými byly například přístroje na měření krevního tlaku či vitální kapacity plic. Poté následovala skvělá přednáška Viktora Hrušky o numerických a analytických přístupech k řešení matematických problémů. Po obdržení informací o FELu jsme se přesunuli do laboratoří. Tam jsme se dozvěděli mnoho informací o motorech, studentských formulích i Formuli 1, o světle a o zvuku. Vánoce s Fyzikou bych tedy hodnotila velmi kladně a je mi líto, že už se jich příští rok nebudu moci účastnit.

Matouš Kopřiva (O3):
Neuvěřitelný zážitek, hlavně z těch formulí jsem byl nadšený už jenom při pohledu na ně!

Kristýna Veselá (02):
Byl to super výlet, fyzika mě baví a jsem ráda že naše škola akce podobného typu umožňuje. Mohli jsme si tam vyzkoušet spoustu zajímavých věcí např. rozkuchat Kubovi svačinu v biofyzikální laboratoři ;⁠-⁠)

Vanda Lucie Romportlová (O3):
Moc děkuji za možnost zúčastnit se této akce. Bylo to velmi zajímavé a zábavné. Nejvíce mě zaujala bezodrazová místnost. Určitě bych se podobných akcí i v budoucnu ráda zúčastnila.

Helena Frydrychová (O3):
Vánoce s fyzikou byly velmi zajímavé a hezky udělané. Trochu jsem se bála, že nebudu některým pojmům rozumět vzhledem k tomu, že akce byla pro vyšší i nižší gympl, ale mé obavy se rychle rozplynuly. Vše bylo moc dobře připravené a vždy tam byl někdo, kdo nám byl ochoten cokoliv vysvětlit. Nejvíce jsem si užila nejspíše bezodrazovou komoru nebo biofyziku, kde jsme si mohli zkusit např. práci s ultrazvukem.