Křivoklátská sovička

23. 4. 2023 | Mgr. Julie Andrová

fwabt2mqf2_____thumbnail_sova 11

Ve čtvrtek 20. dubna jsme se vydali do Křivoklátu, kde jsme se zúčastnili 5. ročníku soutěže Křivoklátská sovička. Do boje jsme vyslali celkem 3 družstva Bobříků, sami jsme se pojmenovali jako Junioři (studentky O1: Karolína Krabcová, Josefína Matyášová, Nela Řezáčová, Anna Stieberová) Medium (studentky O1: Linda Iblová, Berenika Svobodová, studentky O2: Elen Metzová, Anna Rubličová) a Senioři (studentky O2: Kristýna Veselá, Mejma Vojtová, student O3: Jan Křižák, student O4: Jan Vospálek).

Všechna naše družstva soutěžila v kategorii starší (6. až 9. třída). Na trase dlouhé zhruba 3 kilometry nás čekalo celkem 8 různě tematicky zaměřených stanovišť (např. pole, les, louky a pastviny), kde jsme se snažili nasbírat co největší počet bodů za správné odpovědi. Předtím, než jsme vyrazili na trať, jsme si opekli buřty, napili se teplého čaje a zúčastnili doprovodného programu (např. střelba ze vzduchovky, házení na přesnost).

Před 15. hodinou jsme se dočkali vyhlášení výsledků, které nás velmi potěšilo. Na 1. místě se totiž umístili naši Senioři se ziskem 71 bodů z 80 možných. Naše mladší družstva přijela hlavně sbírat zkušenosti, avšak se zisky 65 bodů (družstvo Juniorů) a 62,5 bodu (družstvo Medium) se v konkurenci převážně o 3 roky starších žáků rozhodně neztratila! Všem studentům děkujeme za výbornou reprezentaci školy!