Odpoledne s četbou se vydařilo

19. 2. 2015 | Ivana Janecká

w3h55oioww_____j22qxqcp0a-dscn0631

Dne 18. 2. 2015 proběhla opět po roce jedna z akcí ve školní knihovně, tentokrát s názvem Odpoledne s četbou aneb Velcí čtou menším. Sešlo se nás celkem osm, a to z řad malých i větších studentů, převažovala děvčata z O7, O1 a O2. Moc všem děkuji za účast.

Četly se úryvky z vlastních přinesených knih nebo knih dodaných knihovnicí. Při občerstvení jsme všichni naslouchali kapitolám - paní Janecká přečetla z knihy Boříkovy Lapálie, Jarek Požár /O2/ z knihy Kniha Prokletých, Zuzka Gutwaldová /O5/ z knihy Můj nejhorší školní rok –Můj brácha je vypečený sedmilhář - 3.díl, Lucka Duong /O7/ - Hraničářův učeň, paní Janecká – Jak vytrhnout velrybě stoličku, Maruška Adensamová /O7/ - z knihy Eragon. Dokonce jsme si četli i z knihy K. J. Erbena – Kytice. Jarek Požár nám všem přednesl zpaměti báseň Kytice, sklidil veliký aplaus. Ke čtení z vlastních knížek se připojila i děvčata z O1 a O2. Je vidět, že naši studenti mají i v dnešní době zájem o četbu - nejvíce je zajímá fantasy literatura.

Odpoledne probíhalo v příjemném duchu, krásně nám to při čtení uteklo. Jen mě mrzí, že si k nám zatím nenašlo cestu více studentů, myslím, že to bylo zajímavé čtení všech zúčastněných. A potěšila nás i návštěva naší paní ředitelky, též se zapojila do debaty o knížkách, bylo to velice zajímavé.

Pro případné další účastníky našich akcí ve školní knihovně oznamuji, že další akci plánuji kolem 25. 3. 2015. Vše bude včas oznámeno na stránkách školy. Ještě jednou moc děkuji všem zúčastněným, doufám, že příště již přjde mezi nás více studentů.

Ivana Janecká, školní knihovna


FOTOGALERIE

Velcí čtou menším