Naši se na FYKOSím Fyziklání neztratili

3. 3. 2015 | Mgr. Martina Voříšková

ywxrgli8vg_____ll3fovbwsg-dfg81d-by-cynellis-d8k9wp7

13. 2. 2015 se konal již 9. ročník soutěže FYKOSí Fyziklání. Jedná se o týmovou fyzikální soutěž středoškoláků, které se účastní soutěžící z celé České republiky a dokonce i ze Slovenska. Každý tým se v časovém limitu pokouší vyřešit co největší počet zajímavých fyzikálních úloh, za které dostává body podle počtu pokusů, které ke správnému řešení potřeboval. Soutěž připravují vysokoškolští studenti – organizátoři FYKOSu (Fyzikálního korespondenčního semináře) pod záštitou MFF UK a je spoluvyhlašována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

Jedním z 81 týmů, které zcela zaplnily obě budovy Matfyzu na pražském Albertově, byl také tým našeho gymnázia v silném složení Petr Doležal (O8), Viktorie Rysová (C4B), Šimon Povolný (O7), Štěpán Klas (C3) a Borek Požár (O5). Naši se ve veliké konkurenci neztratili. Nepřehlédnutelní byli rozhodně už samotným nevyslovitelným názvem týmu :-D (ノಠ益ಠ)ノ_____ᕦ(ò_óˇ)ᕤ) a i celkové 13. místo v kategorii B není v žádném případě k zahození!

Petr, Viktorka, Šimon, Štěpán a Borek zaslouží pochvalu nejen za skvělou reprezentaci našeho gymnázia, ale i za samotné zorganizování akce ;) Věříme, že účast naší školy v této soutěži se od letošního roku stane tradicí ;)