Poděkování za úspěšnou reprezentaci naší školy na vzdělávacím kurzu

17. 4. 2016 | PhDr. Zdeňka Voráčková, Ing. Kamil Březina

n96jwl78to_____gw74nig15s-img-8191

Ve dnech 4. – 8. 4. 2016 pořádala katedra fyziky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze již 4. ročník Jarní školy mladých autorů v Temešváru v jižních Čechách. Této zajímavé a v mnoha ohledech výjimečné vzdělávací akce se zúčastnili i naši nadaní a nadšení studenti Michaela Polánková, Veronika Vildmanová, Tereza Pavlíková, Jan Ostaš, Jan Podestát, Petr Kholl ze třídy C2A a Aneta Laštovičková, Michaela Železná, Dagmar Pátková a David Bláha ze třídy O6.

Celkem asi 50 účastníků z různých mimopražských středních škol mělo možnost vyslechnout poutavé i poučné přednášky předních vysokoškolských odborníků v oblasti přírodovědných a technických oborů, vyzkoušet si astronomická pozorování, a především naučit se psát odbornou práci na vybrané téma a obhájit pak výsledky svého snažení v kolokviu před komisí složenou z vysokoškolských expertů. Studenti spolupracovali ve zhruba pětičlenných skupinách, naši zástupci tedy vytvořili dva týmy, které v celkovém hodnocení po obhajobách skončily na výborném 2. a 3. místě. Dodejme, že konkurence byla silná, neboť ostatní studenty vyslaly převážně střední průmyslové školy, ve kterých je důraz na technické vzdělávání větší než na gymnáziu. Proto bychom chtěli našim šikovným studentům ze tříd C2A a O6 velice poděkovat za vzornou reprezentaci naší školy na poli přírodních a technických věd a odměnit je ředitelskými pochvalami. Ředitelskou pochvalu s hvězdičkou by také zasloužil náš vyučující Vojtěch Delong. Nejenže vykonával dozor nad studenty, ale sám také v rámci akce přednášel.

Věříme, že nabyté znalosti a zkušenosti z Jarní školy mladých autorů studenti ve svém studiu ještě dále uplatní. Podle vyjádření jednoho z přítomných vysokoškolských odborníků byli za uplynulé 4 roky Jarních škol v Temešváru studenti našeho gymnázia nejlepší partou středoškoláků, která na tuto akci přijela. K tomu není třeba další komentář. Skvělé! :-)

DĚKUJEME

PhDr. Zdeňka Voráčková, ředitelka školy
Ing. Kamil Březina, koordinátor akce na GZW