Úspěšná výprava SOČkařů: První, druhé a třetí místo!

22. 5. 2016 | Veronika Holečková

z95cy66b9a_____2jmqrh61vx-p7042891

Ve středu 27. dubna se několik odvážlivců v čele s p. profesorkou Karolovou vydalo vstříc kladenskému dobrodružství zvanému „Středoškolská odborná činnost“. Celí vyklepaní jsme si nastoupili na vlak a v podstatě celou cestu jsme neměli ani nejmenší tušení, co nás čeká.

Když jsme po poměrně dlouhé cestě dorazili do budovy školy, kde se krajská přehlídka SOČ konala, tak jsme byli provedeni po škole a následně posláni do tříd s naším oborem, kde se měla konat obhajoba. Ještě před začátkem obhajob se konalo oficiální zahájení, kde nám byla představena porota a program dne.

Zahájení skončilo – rozdělili jsme se do tříd a mohli jsme začít obhajovat. Pro všechny z nás to zcela určitě byla nová, zajímavá a především velice přínosná zkušenost. Pokud tedy budete mít tu možnost, rozhodně si to vyzkoušejte. Bude se vám to hodit i do budoucna. Jediné, co potřebujete, je překonat strach a vyzkoušet – všechno jednou poprvé, no ne?

Ani naše partička však neodjížděla s prázdnou! S sebou jsme si přivezli hned tři úspěchy, kterými byly:

Matěj Michalička (O7) – 1. místo a postup na národní přehlídku v oboru „Ekonomika a řízení“
Honza Voříšek (O7) – 2. místo v oboru „Informatika“
Eva Hůlová (O7) -  3. místo v oboru  „Pedagogika, psychologie, sociologie a problematika volného času“

Všichni tři si to zasloužili a pokud byste měli zájem si jejich práci přečíst, tak jim buď napište nebo se po jejich práci podívejte ve studovně. Rozhodně neuděláte chybu.

A jak na zkušenost ze SOČ nahlíželi?

Eva Hůlová:
„Jsem přesvědčena, že účast na SOČce mne velmi obohatila, co se týče mého výstupu před cizími lidmi. Také mě velmi bavilo sledovat ostatní účastníky, kteří své práce představovali. Umístění mě přesvědčilo, že jsem odvedla dobrou práci, protože konkurence byla velká.“

Matěj Michalička: 
„Nejprve si nevěříte a máte strach, ale na místě zjistíte, že vaši "soupeři" jsou jen lidé, stejně jako vy.“

Veronika Holečková, O7